ΥΓΕΙΑ

Η αναλογία εργασίας - ξεκούρασης. Τα συχνά διαλείμματα αυξάνουνσημαντικά την αποδοτικότητα στην εργασία


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.businessinsider.com, ο επιχειρηματικός όμιλος Draugiem Group διεξήγαγε πρόσφατα ένα πείραμα -χρησιμοποιώντας την εφαρμογή παρακολούθησης χρόνου DeskTime - για να διαπιστώσει ποιες συνήθειες ή πρακτικές επηρέαζαν την απόδοση των πιο παραγωγικών του υπαλλήλων. Οι ιθύνοντες της εταιρείας ανακάλυψαν, ότι το μυστικό αύξησης της παραγωγικότητας των καλύτερων στελεχών δεν έγκειτο σε κάτι που έκαναν, αλλά σε κάτι που... δεν έκαναν!

Για να το θέσουμε πιο απλά... οι πιο παραγωγικοί υπάλληλοι... δεν δούλευαν όλη την ώρα! Διαπίστωσαν με άλλα λόγια, ότι τα συχνά διαλείμματα ήταν η «μυστική συνταγή» της εντυπωσιακής απόδοσής τους! Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνά τους, η ιδανική αναλογία εργασίας-ξεκούρασης ήταν 52 λεπτά αφοσιωμένης εργασίας, ακολουθούμενα από 17 λεπτά «ανάρρωσης».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το μυστικό της υψηλής παραγωγικότητας στη διάρκεια μιας ημέρας, δεν είναι να δουλεύει κανείς περισσότερο, αλλά να εργάζεται «έξυπνα»: δηλαδή να κάνει συχνά διαλείμματα.

Η σημασία της ξεκούρασης

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες του εξωτερικού (π.χ. Google), που επενδύουν πολλά στη σωστή διαρρύθμιση και διακόσμηση του εργασιακού περιβάλλοντος που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους, για να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Τέλος, πληθώρα επιστημόνων και ειδικών έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα/συμβουλή: η εντατική εργασία «πασπαλισμένη» με συχνά διαλείμματα αυξάνει την παραγωγικότητα.
About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.