ΘΕΑΤΡΟ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Greek Play Project | Δίκτυο συνεργασιών και δράσεων προώθησης τουελληνικού θεατρικού έργουΤο The Greek Play Project Project είναι μια δυναμική πλατφόρμα προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου, ένα δίκτυο συνεργασιών και δράσεων αλλά και ένας ανοιχτός χώρος πληροφόρησης και ανταλλαγής, που επιθυμεί να συμβάλει στην ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας και να ενισχύσει τη συζήτηση και την κινητικότητα γύρω από αυτήν.

Με αφετηρία του τη δίγλωσση ιστοσελίδα www.greek-theatre.gr επιχειρεί να αποτελέσει έναν πρώτο χάρτη του δραματουργικού τοπίου όπως διαμορφώνεται στο παρόν του ενώ θα υπάρχει συνεχής και τακτική ενημέρωση και διεύρυνσή του.

Στην εκκίνηση του project στη διαδικτυακή σελίδα www.greek-theatre.gr έχουν συμπεριληφθεί 42 σύγχρονοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς ενώ ο κατάλογος αυτός θα διευρύνεται και θα συμπληρώνεται σε σταθερή βάση. Ο κάθε συγγραφέας παρουσιάζεται με πλήρη βιογραφικά στοιχεία, περιλήψεις θεατρικών έργων του καθώς και με ένα πρωτότυπο θεωρητικό κείμενο για τη δραματουργία του γραμμένο αποκλειστικά για το www.greek-theatre.gr από καταξιωμένους θεωρητικούς επιστήμονες.

Tαυτόχρονα, σε ξεχωριστές ενότητες καλύπτεται η επικαιρότητα και αξιόλογες σχετικές δράσεις με συνεντεύξεις, απόψεις και νέα αλλά και πληροφορίες για τα ελληνικά έργα που παρουσιάζονται.

Στο πλαίσιο του GPP τρέχει και ένα φωτογραφικό πρότζεκτ σε συνεργασία με την ομάδα Casablanca που αποτυπώνει φωτογραφικά το τοπίο μιας Ελλάδας που αναδιαμορφώνεται.

Εμπνεύστρια, δημιουργός και υπεύθυνη του Greek Play Project είναι η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ειρήνη Μουντράκη.


About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.