ΥΓΕΙΑ

Κοινό μέτωπο απο καλλιτέχνες της μουσικής και του κινηματογράφου γιατην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα
Κοινό μέτωπο απο καλλιτέχνες της μουσικής και του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων ο Μπόνο, ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Άφλεκ, ο Γουίλ Φέρελ, ο Μόργκαν Φρίμαν, ο Βενσάν Κασέλ, προκειμένου μέσω ενός βίντεο να στείλουν ένα μήνυμα για την αντιμετώπιση του Έμπολα στη δυτική Αφρική, η οποία έχει πληγεί περισσότερο αλλά και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα είναι να υπάρξει μια πιο σθεναρή απάντηση για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα .

Στο βίντεο αυτό, που ανέβηκε σήμερα στο Διαδίκτυο, οι καλλιτέχνες παραμένουν σιωπηλοί και κοιτούν την κάμερα για να δείξουν ότι εξακολουθούν να περιμένουν την αντιμετώπιση της επιδημίας, από την οποία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.Στο, διάρκειας περίπου δύο λεπτών, βίντεο, εμφανίζονται μηνύματα που, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι περιμέναμε πολύ καιρό προτού αντιδράσουμε, πως τα λόγια είναι απλά λόγια και πως είναι ώρα για δράση. Την εκστρατεία αυτή ξεκίνησε η οργάνωση αρωγής One Campaign, την οποία έχει ιδρύσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος των U2, Μπόνο.
Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης οι Αφρικανοί μουσικοί Φάλι Ιπούπα από το Κονγκό και Φέμι Κούτι από τη Νιγηρία, η Ανζελίκ Κιντζό από το Μπενίν, αλλά και οι γιατροί από τη Λιβερία Τζ. Σόκα Μόζες και Λουίζ Γκαγέ.


About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.