ΕΝΤΕΧΝΟ

Νικόλαος Άσιμος | "Αρνήθηκα πολλά" Συλλεκτικός δίσκος με έξι ανέκδοτατραγούδια τουΕίκοσι έξι σχεδόν χρόνια μετά το πρωινό εκείνο της 17ης Μαρτίου του
1988 που ο αντισυμβατικός τραγουδοποιός με το σπάνιο ταλέντο ξεκίνησε
για τη μεγάλη «Βόλτα» χωρίς επιστροφή, έρχεται στο φως ένα μουσικό
ντοκουμέντο με μεγάλη αξία, μια σειρά από ανέκδοτα τραγούδια του, τα
περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τους τελευταίους μήνες της ζωής του.
Αυτά τα κομμάτια, μαζί με άλλα γνωστά του, τα οποία όμως είναι εντελώς
«πειραγμένα» από τον ίδιο τόσο στη μουσική όσο και στον στίχο, είναι υλικό από τις τρεις ηχογραφημένες κασέτες που άφησε «φεύγοντας για το μεγάλο ταξίδι» αλλά και τα έξι ανέκδοτα τραγούδια του,  έγιναν η αφορμή για να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του «ασυμβίβαστου» Νικόλα Άσιμου με τίτλο «Αρνήθηκα πολλά».
Ο δίσκος βινυλίου, ο οποίος κυκλοφόρησε από τη «B-otherSide records», περιλαμβάνει συνολικά 15 τραγούδια: τα έξι «νέα» ακυκλοφόρητα, αλλά και γνωστές δημιουργίες σε διαφορετικές εκτελέσεις, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.
Η έκδοση έχει γίνει σε 500 αριθμημένα αντίτυπα (300 λευκά &  200 μαύρα)και περιλαμβάνει ένα 4-σέλιδο ένθετο με κυρίως ανέκδοτο φωτογραφικό και εικαστικό υλικό καθώς και τους στίχους των τραγουδιών αλλά και ένα συγκλονιστικό κείμενο του ψυχιάτρου Σωτήρη Παστάκα, ο οποίος φρόντιζε τον Νικόλα Άσιμο και ρίχνει ένα νέο φως πάνω στα αίτια της αυτοκτονίας.

Το εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, τον οποίο είχε εμπιστευθεί ο Νικόλας Άσιμος για την δημιουργία του εξωφύλλου του δίσκου " Ο Ξαναπες" ενώ στο εσωτερικό σαλόνι του δίσκου υπάρχει ένα ανέκδοτο σκίτσο του Νικόλα Άσιμου το οποίο βλέπει το φως για πρώτη φορά.

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.