ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έκθεση του Κωστή Παπαδόπουλου "RANDOM Part I" στον εικαστικό Κύκλο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ‘
RANDOM’ PART I

Στις 20 Νοεμβρίου 2014 εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Εικαστικού Κύκλου, Χαριλάου Τρικούπη 121, η έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής - video του Κωστή Παπαδόπουλου με τίτλο Random [Part I], η οποία θα διαρκέσει έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2014.
Στην 8η ατομική του έκθεση, ο Κωστής Παπαδόπουλος διερευνά το τυχαίο της ύπαρξης. 14 εμβληματικές φιγούρες - περσόνες εκτυλίσσουν το μίτο του προβληματισμού του, με κεντρικούς άξονες το φόβο, τον οίστρο, την επιθετικότητα, την αμφιβολία, τη φιλοδοξία, το χάρισμα και την αποδοχή, που είναι σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, «οι συναισθηματικοί μηχανισμοί, κάθε ένας με το αντίπαλο δέος του, που αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν δυναμικά το εξελικτικό ίχνος του κάθε όντος ανεξάρτητα από το είδος, το φύλο, το χρώμα ή την ηλικία του, καθορίζοντας έτσι, την τροχιά της ζωής του».

Τύχη - τυχαίο - τυχαιότητα - συγκυρία - σύμπτωση: Αξίες και έννοιες που δεσπόζουν στο εικαστικό περιβάλλον του Κωστή Παπαδόπουλου μέσα από τα γλυπτά - ζάρια που όχι μόνο υπαινίσσονται τους πολύπλοκους κώδικες - πτυχές της υπαρξιακής περιπέτειας αλλά και το στοιχείο του παιχνιδιού.

  Η εικαστική γλώσσα του καλλιτέχνη, εξελισσόμενη συνεχώς από την αέναη μάχη με τα υλικά, δεν περιφρονεί καμιά από τις εικαστικές εμπειρίες και μνήμες: Άλλοτε εκρηκτικός μέσα από τη πρόκληση των αντιθέσεων άλλοτε μειλίχιος και υπαινικτικός, μόνιμα ερωτευμένος με τη τρίτη διάσταση και την άλλη χρήση των πραγμάτων, παρέχει στο θεατή τους αφηγηματικούς κόμβους όχι μόνο για να συνθέσει τη δική του ιστορία αλλά και για να παρασυρθεί από τη γοητεία και τη δύναμη της γραφής του, συνεισφέροντας στη συζήτηση με νέα ερωτήματα. O υπότιτλος «Μέρος Ι» υπόσχεται συνέχεια…...

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, ΩΡΑ: 19.00 - 22.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 20 Νοεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου 2014

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα Κλειστά
Τετάρτη - Σάββατο 10.00 - 15.00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 - 20.00


Ο Stephen Hawking, η Μαρία Κάλλας, η Μarilyn Monroe, ένα Golden Boy, η Ιππολύτη, μια ασιατική τίγρη, ένας αετός και 7 ακόμα φιγούρες σε ένα συναρπαστικό παζλ ετερότητας πυροδότησαν τη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη να εξιχνιάσει τους ψυχικούς μηχανισμούς που στη συνύπαρξή τους αλλά και τη δοσολογία τους, απέδωσαν χαρακτηριστικά μοναδικότητας στο κάθε ον. Παρότι οι συνθέσεις είναι εύγλωττα αναγνωρίσιμες, διαφεύγουν της σύμβασης της νατουραλιστικής προσωπογραφίας καθώς συνδιαλέγονται κυρίως με το ψυχισμό της κάθε προσωπικότητας.
http://www.ikastikos-kiklos.gr/


About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.