ΕΝΤΕΧΝΟ

ΒΟΡΕΙΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ της Βέρας Βασιλείου - Πέτσα | Νέο ( ΒΙΒΛΙΟ+CD ) 2015
Βέρα Βασιλείου - Πέτσα «Βορεινό παράθυρο»


Το βιβλίο που συνοδεύεται από ένα CD με 10 τραγούδια μελοποιημένα από τους Λίνο Κόκοτο, Μιχάλη Τερζή, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Πάνου Μπούσαλη κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου του 2015 από την εταιρία Μετρονόμος.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νένα Βενετσάνου, ο Παντελής Θαλασσινός, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Πάνος Μπούσαλης και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.Ο ήχος του ακούγεται βαρύς, καθώς κοπάζει πάνω σε νότες μουσικές, χαλιναγωγώντας τον ανθρώπινο πόνο με «λέξεις που υμνούν τον Έρωτα και άλλες που φλερτάρουν με το θάνατο», όπως η ίδια γράφει σε ένα από τα δέκα τραγούδια

Το βιβλίο «Βορεινό παράθυρο» της Βέρας Βασιλείου - Πέτσα φυσάει δριμύς αγέρας και μας φέρνει λέξεις που περιγράφουν μνήμες, γεγονότα, απορίες, τόπους κοινωνικοπολιτικούς που αλληλοσυμπληρώνονται με την άνθιση, τη δοκιμασία και το θάνατο του Έρωτα, την ομορφιά της αγάπης και την τύχη των απάτριδων.
Τόνοι λυρικοί εναλλάσσονται με τη σκληρότητα των αλλόκοτων καιρών και την αγωνία της δημιουργού για το μέλλον αυτού του κόσμου. Είναι ένας άνεμος που αναμοχλεύει την Ιστορία, φυσάει ανάμεσα από τα συγκοινωνούντα δοχεία των λεκτικών εικόνων της ποιήτριας, αλληλογραφεί με τα συναισθήματά της και αντιμάχεται με την ψυχική παρόρμησή της να φέρει στο φως κρυμμένες αλήθειες.

http://www.metronomos.gr/


Νεοκλής Νεοφυτίδης - Μόνο  ( Παρουσίαση Βιβλίο CD Βέρα Βασιλείου Πέτσα ‘‘Βορεινό Παράθυρο’’  Ιανός )
Περιεχόμενο CD :
Εταιρία ¨Μετρονόμος
Κυκλοφορία: 4 /4/ 2015

1.ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ
2.ΚΡΑΥΓΗ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ Η ΣΙΩΠΗ) – ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ
3.ΒΟΡΕΙΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ – ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ
4.ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ – ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ
5.ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
6.ΜΙΣΕΜΟΣ – ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ
7.ΜΟΝΟ – ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ
8.Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
9.ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ (ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΑ) – ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ
10.ΑΛΜΥΡΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ – ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ


About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.