ΕΝΤΕΧΝΟ

Δημήτρης Παπαδημητρίου - «Η Ρόζα της Σμύρνης» O.S.T. | Νέο Άλμπουμ απότον Έλληνα συνθέτη με το soundtrack της ομώνυμης ταινίαςΟ Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντιέται ξανά με τον σκηνοθέτη Γιώργο Κορδέλλα, συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για τη νέα του ταινία «H Ρόζα της Σμύρνης», που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου. Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Feelgood Records.

Το soundtrack της ταινίας περιέχει έντεκα ορχηστρικά θέματα και τέσσερα τραγούδια σε στίχους Γιώργου Κορδέλλα. Οι μελωδίες του soundtrack έχοντας μια έντονα νοσταλγική διάθεση και άρωμα Aνατολής μας μεταφέρουν, σε απόλυτη ισορροπία με την εικόνα, στη Σμύρνη του ’22 αλλά και στην Αθήνα του ΄87, όπου και διαδραματίζεται η ιστορία της Ρόζας.

Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας «Μια Φωνή» αλλά και το «Άσπρη Δαντέλα Κόκκινη» εκφράζοντας απόλυτα το στίχο και το συναίσθημα του έρωτα, της προσμονής και του μυστηρίου. Η ίδια δηλώνει «κάθε φορά που τραγουδάω τραγούδια του Δημήτρη αισθάνομαι την ίδια συγκίνηση. Πόσο μάλλον τώρα, που ο Δημήτρης συναντιέται με έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη, τον Γιώργο Κορδέλλα που έχει γράψει και τους στίχους, και γίνομαι εγώ η ερμηνεύτριά τους».

Ο Μανώλης Μητσιάς με την ξεχωριστή φωνή του ερμηνεύει το τραγούδι «Βιάσου Αυγή», που έχει άμεση σχέση με τη ζωή της Ρόζας. Όπως λέει ο ίδιος ο ερμηνευτής «είμαι ευτυχής γιατί πάντα πίστευα στο ταλέντο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σαν μουσικό, σαν συνθέτη και είχα ακούσει κάποια πράγματα για την περίφημη “Ρόζα”, οπότε χάρηκα όταν μου έγινε η πρόταση αυτή».

Η Αρετή Κετιμέ κλήθηκε και ερμήνευσε ιδανικά a cappella ένα μοιρολόι, είδος στο οποίο έχει μεγάλη ικανότητα και ερμηνευτική δεινότητα.

Όταν ο σκηνοθέτης πρότεινε στον Δημήτρη Παπαδημητρίου να αναλάβει τη μουσική της ταινίας, εκείνος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγκινήθηκα πολύ από την ιστορία της Ρόζας και τους στίχους του Γιώργου. Οι στίχοι ανακαλύπτονται μέσα στο τραγούδι. Όταν μπει η μουσική και το δεις όλο αυτό μέσα στην ταινία αντιλαμβάνεσαι την τεράστια διάσταση που έχουν αυτά τα απλά λόγια.

Αυτό που είναι πάρα πολύ συγκινητικό, είναι ότι ενώ τα τραγούδια είναι γραμμένα για δύο ανθρώπους, καταλαβαίνεις τελικά ότι τα τραγουδάς για δύο λαούς οι οποίοι ήταν καταδικασμένοι μέσα σε αυτούς τους αιώνες να είναι σε μια διαρκή διένεξη».


Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ισμαήλ - Ορχηστρικό - Official Audio Release
Feelgood Records : CD Playlist

Weblinks

YouTube: http://goo.gl/4cpsxt
Fb:https://www.facebook.com/FeelgoodReco...
Twitter:https://twitter.com/FeelgoodRec

***About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.