ΜΟΥΣΙΚΗ

Μίλτος Πασχαλίδης "Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία" | Νέο Άλμπουμ!Ένα ταξίδι που άρχισε με το «Στις Ξερολιθιές» το οποίο ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδάει σε κάθε συναυλία του εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζεται με την κυκλοφορία του «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» σε μελωδίες του Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Δέκα τραγούδια που ζωντανεύουν με τη φωνή του Πασχαλίδη και κλείνουν μέσα τους την ιστορία όχι μόνο του ερμηνευτή, αλλά και της ελληνικής μουσικής.

Τα «Κιφ» και «Ανεπίδοτο» που αγαπήθηκαν με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου παίρνουν νέα μορφή, το δεύτερο μάλιστα σε ντουέτο με τη Γιώτα Νέγκα, το «Έρωτες Του Δρόμου» που τραγουδάει παρέα με τον Μπάμπη Στόκα, το «Καλοκαίρι Στην Αμοργό», το μόνο τραγούδι στο δίσκο σε μουσική του Πασχαλίδη και ο γλυκός «Επίλογος» που κλείνει το άλμπουμ, είναι ένα μικρό δείγμα από μια δουλειά-υπόδειγμα για το ελληνικό τραγούδι.

***

Στο σημείωμα του δίσκου ο Μίλτος Πασχαλίδης γράφει:

«Η περιπέτεια αυτού του υλικού, δεν έχει προηγούμενο. Ακροθιγώς έχω πει δυο λόγια στο βιβλίο μου για τον Άλκη. Αν την εξιστορούσα με όλες τις λεπτομέρειες, θα λέγατε: τι φαντασία έχει ο μπαγάσας… Πλην, είναι απ’ τις περιπτώσεις που η ζωή δε νικάει απλώς την τέχνη. Την κατατροπώνει.

Τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια δημιουργήθηκαν απ’ τον Μάριο και τον Άλκη πριν 20 περίπου χρόνια. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, έμειναν μέχρι σήμερα στο συρτάρι.

Είμαι ευγνώμων στις οικογένειες Τόκα και Λιάρου (Αλκαίου) που μου εμπιστεύτηκαν την ανασύνθεση, την επιμέλεια και την έκδοσή τους. Στην Αμαλία και στα παιδιά, στο Γρηγόρη και στην Έλλη. Και στον Ηλία Μπενέτο που εδώ και τρία χρόνια σχεδιάζουμε παρέα αυτή την έκδοση συνομιλώντας σχεδόν καθημερινά με τους απόντες φίλους μας.

Ο Ηλίας, που γνωρίζει το υλικό σχεδόν απ τη γέννησή του, έδωσε και τον τίτλο, δανειζόμενος μια φράση του Άλκη απ τη “Ρωξάνη”. Κι έτσι, με κάποιο περίεργο τρόπο, βρήκαν όνομα εντός μου και όλα σχεδόν τα τραγούδια που αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε ακόμα. Τραγούδια που ζούνε λαθραία…

Προφανώς, το “Κιφ” και το “Ανεπίδοτο” φτιάχτηκαν στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου. Ο “Υπνόσακος” είναι μελοποιημένος απ’ τον Μάριο 17 χρόνια πριν την εξαίρετη μελοποίηση του Μπάμπη Στόκα. Και το “Καλοκαίρι στην Αμοργό” χώρεσε στο υλικό γιατί –παραδόξως- συγγενεύει με τα υπόλοιπα.»

***

Συντελεστές:

Μουσική: Μάριος Τόκας
Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Τραγούδι: Μίλτος Πασχαλίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Ηλίας Μπενέτος

Εταιρία παραγωγής: Cobalt Music
Ημ.Κυκλοφορίας:10/11/2017


Μίλτος Πασχαλίδης - Κλοουν - Official Audio Release
Ακούστε ολόκληρο το δίσκο από την Cobalt Music
στον σύνδεσμο εδώ.

***

Περιεχόμενο CD

01.Στις Ξερολιθιές
02.Ρωξάνη
03.Κλόουν
04.Κιφ
05.Το Τραγούδι Των Σειρήνων
06.Υπνόσακος
07.Ανεπίδοτο (συνοδεύει η Γιώτα Νέγκα)
08.Οι Έρωτες Του Δρόμου (συμμετέχει ο Μπάμπης Στόκας)
09.Σ’ Ένα Βουνό
10.Επίλογος

***

Μίλτος Πασχαλίδης "Τραγουδια Που Ζούνε Λαθραία"
About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.