ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Συλλογή Σωτήρη Φέλιου - "Επίμονο Ελάχιστο" | Έκθεση με έργα τουΕμμανουήλ Μπιτσάκη στη Φωκίωνος Νέγρη 16Συλλογή Σωτήρη Φέλιου
Εμμανουήλ Μπιτσάκης


Επίμονο ΕλάχιστοΕπιμέλεια: Εμμανουήλ Μπιτσάκης

Φωκίωνος Νέγρη 16
Διάρκεια: 21/02-01/04/2018
Εγκαίνια: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, 8-10 μ.μ.

Διοργάνωση: Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»

Δ.Τύπου

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 8μ.μ. εγκαινιάζεται στη Φωκίωνος Νέγρη 16 η έκθεση με τίτλο Επίμονο Ελάχιστο με έργα του Εμμανουήλ Μπιτσάκη από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη που ανήκουν στη Συλλογή και έχουν φιλοτεχνηθεί από το 1998 έως το 2017. Συμπληρωματικά, εκτίθενται έργα και σχέδια από τα σημειωματάρια του καλλιτέχνη.

O τίτλος της έκθεσης σχεδόν αυτόματα παραπέμπει στη συνέπεια της κατασκευής των μικρού μεγέθους έργων, περίτεχνων εικόνων «ελάχιστου» φορμά, που όμως συμπυκνώνουν ένα σύνθετο σύμπαν. Έργα αφηγηματικά αλλά και αφηρημένα που με δομή σχολιάζουν το παράλογο.

Το «ελάχιστο» ως αντικείμενο που βλέπει κανείς με οριακή ευκολία, είναι ταυτοχρόνως επαρκώς «μεγάλο» για να χωρέσει μια θεατρική παράσταση με πλούσιο σκηνικό και καστ όπου οι πρωταγωνιστές ηθοποιοί χειρίζονται μια μεγάλη γκάμα υποκριτικής, από την άμεμπτη κλασική ερμηνεία ως την αφύσικη εξάρθρωση του σώματος και την τρομακτική αλλοίωση της φωνής.

Την έκθεση συνοδεύει εικονογραφημένη δίγλωσση έκδοση καταλόγου σε ελληνικά και αγγλικά.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη-Παρασκευή: 6-9 μ.μ.
Σάββατο: 12-8 μ.μ.
Κυριακή: 12-3 μ.μ.
Κλειστά: Κυριακή 25.03.2018

FeliosCollection.gr
Official Facebook page

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.