ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας "From Folk Dresses to Clothing" στην Image Gallery




Έκθεση Φωτογραφίας

From Folk Dresses to Clothing

Μια σύχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας

8 – 18 Μαρτίου 2018
Αθήνα 26 Φεβρουαρίου, 2018

Δελτίο Τύπου

Στο πλάισιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια Λετονίας, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “From Folk Dresses to Clothing -  Μια σύχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας” στην Image Gallery.

Η έκθεση  αυτή θα δώσει στους επισκέπτες μια πτυχή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Λετονίας μέσω των καταπληκτικών φωτογραφιών του Λετονού φωτογράφου Jurģis Rikveilis. Η συλλογή φωτογραφιών είναι αντιπροσωπευτική της μεγάλης εκτίμησης και του συναισθηματικού δεσμού που διατηρούν οι Λετονοί απέναντι στην καταγωγή τους. Παρουσιάζει την πλούσια ιστορία της λετονικής ένδυσης, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια συλλογή 30 φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και αποτελείται από δύο ενότητες. 12 έργα προέρχονται από τη σειρά φωτογραφιών «Ημερολόγιο» με έμφαση στις λεπτομέρειες των γυναικείων και ανδρικών παραδοσιακών ενδυμασιών, οι υπόλοιπες 18 φωτογραφίες προέρχονται από τη σειρά φωτογραφιών «Η ζωή της παραδοσιακής ενδυμασίας» που επιδεικνύουν την πολυτέλεια και την μεγαλοπρέπεια των παραδοσιακών λετονικών στολών στην σύγχρονη εποχή, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια σημαντικών εθνικών εκδηλώσεων όπως το Εθνικό Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού το οποίο έχει γίνει πέρα από εθνικό και διεθνές γεγονός, και λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια.

Το 2018 είναι ένα ιδιαίτερο έτος για τη Λετονία - έχουν περάσει εκατό χρόνια από τότε που η Λετονία έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία της. Το πρόγραμμα «Εκατό Χρόνια Λετονία» θα διαρκέσει σχεδόν πέντε χρόνια, από τον Μάιο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2021, και θα παρουσιάσει σε αυτό το χρονικό διάστημα την ιστορία της Λετονίας. Στο πλαίσιο των εορτασμών των εκατό χρόνων της Λετονίας, η έκθεση “From Folk Dresses to Clothing - Μια σύχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας” μετά την Αθήνα θα ταξιδέψει επίσης στη Θεσσαλονίκη, στην Αίγινα και στην Κύπρο.

Η έκθεση σε συνεργασία με την Image Gallery θα ανοίξει την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου 2018.

***

Πληροφορίες:

Ωράρια Λειτουργίας Έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή 16:00-20:00, Σάββατο: 11:00-17:00, Κυριακή: 12:00-16:00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Image Gallery
στο 210 32 30 534 και στο mail@theimage.gr.

The Image Gallery, Λεωφ. Αμαλίας 36, Αθήνα, www.theimage.gr

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου




ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.