ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εργαστήριο Επιλογής - Χαρακτική Α.Σ.Κ.Τ. | ζωγράφοι & γλύπτεςχαράζουν... | 9-31/05Εργαστήριο Επιλογής  - Χαρακτική
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΕΣ
χαράζουν...

Φωκίωνος Νέγρη 16
9-31 Μαΐου 2018

Εγκαίνια:
Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 8-10 μ.μ.

Δελτίο Τύπου

To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Εργαστήριο Επιλογής «Χαρακτική» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 9 έως 31 Μαΐου 2018, την έκθεση «Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν...». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 46 φοιτητών του εργαστηρίου, με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ντίνα Κώτσιου και τη συνεργάτιδα του εργαστηρίου Λία Μπλιούμη, που φιλοτεχνήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η Φωκίωνος Νέγρη 16 φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά έργα σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενθαρρύνοντας μια συνεργασία που στοχεύει στη στήριξη των νέων καλλιτεχνών.

Η Χαρακτική είναι μια παμπάλαια Τέχνη με μοντέρνες εφαρμογές και μια σύγχρονη γλώσσα γιατί πέρα από τα παραδοσιακά μέσα έχει εξελίξει και εξελίσσει απίστευτα τις δυνατότητές της, ιδιαίτερα μετά τα μέσα του 20ου αιώνα.

Η αντίσταση του υλικού από το οποίο προέρχεται η μήτρα εκτύπωσης, η ανάγκη της ακρίβειας του σχεδίου και της σύνθεσης, η απαίτηση της οικονομίας υλικών και χρόνου οδηγούν στην πειθαρχία των φοιτητών που με τη σειρά τους δαμάζουν σιγά-σιγά το υλικό τους.

Μέσα από την έρευνα ανακαλύπτουν νέα υλικά, αναμειγνύουν μεθόδους, ανταλλάσσουν και εφαρμόζουν γνώσεις και εικαστικές αναφορές από τα κύρια Εργαστήριά τους, βρίσκουν ευφάνταστες και πρωτοποριακές λύσεις και τελικά φτάνουν στο ίδιο εικαστικό αποτέλεσμα από έναν διαφορετικό δρόμο, διευρύνοντας συγχρόνως τα εκφραστικά τους μέσα.

Ξενάγηση

Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 12.30 μ.μ. η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υπεύθυνη του Μαθήματος Επιλογής «Χαρακτική» της Α.Σ.Κ.Τ. Nτίνα Κώτσιου και φοιτητές του τμήματος θα ξεναγήσουν το κοινό στην έκθεση.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη-Παρασκευή: 6-9 μ.μ.
Σάββατο: 12-8 μ.μ.

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.