ΘΕΑΤΡΟ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πωλ Γκωγκέν (Gauguin - Voyage de Tahiti)Στις 10 Μαίου έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία, Πωλ Γκωγκέν (Gauguin - Voyage de Tahiti),  με πρωταγωνιστή τον Γάλλο ηθοποιό Vincent Cassel. -  Πρόκειται για μια βιογραγική ταινία  που ακολουθεί τα δύο χρόνια της ζωής του Πωλ Γκωγκέν (Eugène Henri Paul Gauguin / 1848 – 1903), του  αμφιλεγόμενου  για πολλούς Γάλλου ζωγράφου όσο αναφορά τον χαρακτήρα του, εκπρόσωπο του ρεύματος του μετα-ιμπρεσιονισμού και έντονα πειραματικού καλλιτέχνη που επηρέασε τα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης.

 Ο Πωλ Γκωγκέν θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Η ταινία μας μεταφέρει από το Παρίσι του 1891 όπου ο καλλιτέχνης νοιώθει να ασφυκτιά να ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση του - .Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού.

Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την όμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.

***

Πωλ Γκωγκέν (Gauguin - Voyage de Tahiti)

Σκηνοθεσία: Edouard Deluc
Σενάριο: Edouard Deluc, Etienne Comar, Thomas Lilti, Sarah Kaminsky, Paul Gauguin (βιβλίο), Raphaëlle Desplechin
Πρωταγωνιστούν: Vincent Cassel, Tuheï Adams, Malik Zidi


Πωλ Γκωγκέν (Gauguin) Trailer FullHD Gr

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.