ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Της γης οι ερωτευμένοι» | Έκθεση του Παύλου Σάμιου στο Χώρο Τέχνης«ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»
Έκθεση του Παύλου Σάμιου με τίτλο «Της γης οι ερωτευμένοι» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου, με τίτλο «Της γης οι ερωτευμένοι», στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.

Πρόκειται για έργα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992, εποχή κατά την οποία η αισθαντική ιδιοσυγκρασία του ζωγράφου σε συνδυασμό με την εσωτερική ανάγκη για συνεχή ανανέωση της εικαστικής του γλώσσας, τον είχαν ωθήσει να αντιληφθεί το θέμα της «οικολογίας» ως αίτημα για τη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου ζωής.

«Ήθελα να δείξω την περιβαλλοντική καταστροφή που έρχεται, αλλά και την αντίστροφη κατάσταση: ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα» δηλώνει ο κ. Παύλος Σάμιος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ενότητα έργων.

«Η ιδιαιτερότητα του κ. Σάμιου», αναφέρει ο ιστορικός τέχνης κ. Γιώργος Μυλωνάς, «έγκειται στο ότι συνδυάζει τη δυναμική εξπρεσιονιστική χειρονομία και τον βαθύ χρωματικό λυρισμό».

Βιογραφικό

Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1948 και η δουλειά του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 75 ατομικές εκθέσεις – μεταξύ άλλων – σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ανόι και Βηρυτό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

***

Πληροφορίες:

Διάρκεια:
Από:9.10.2018
Εως:08,11,2018

Εγκαίνια: Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 19.00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-20:00
Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», Κοραή 4, Αθήνα

Eισιτήρια:

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
τηλ.: 210- 3252352 | http://www.stoart.gr
About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.