ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

"Παράλληλες Συνδέσεις" | Εικαστική έκθεση του Αποστόλη Ζολωτάκη & ÁkosRévész στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά ΚρήτηςΠαράλληλες Συνδέσεις
εικαστική έκθεση

Ákos Révész - Αποστόλης Ζολωτάκης
Eγκαίνια: 11.10.2018 στις 19:30

από τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Αθήνα, κ. Erik Haupt
στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα, ο Δήμος Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις του Ούγγρου καλλιτέχνη Ákos Révész και του Έλληνα Αποστόλη Ζολωτάκη.

Με την έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις και τη συνάντηση δύο σύγχρονων καλλιτεχνών με σημαντικό έργο και συγγενείς εικαστικές διερωτήσεις, δίνεται σήμερα η ευκαιρία, αυτό το ιστορικό μνημείο, να λειτουργήσει ως πεδίο πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα σε δύο χώρες, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Η έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις αποτελεί μία μεταφερόμενη έκθεση η οποία ξεκίνησε στο Λουτρό των Αέρηδων/Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού, μεταφέρθηκε (και με την παρουσίαση του Ούγγρου καλλιτέχνη János Lipovics) στην νεόδμητο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χαλκίδας, και τώρα, οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες της Κρήτης έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση στα Χανιά.

Στη έκθεση θα παρουσιαστούν πίνακες από διαφορετικές περιόδους δημιουργίας των δύο εικαστικών.

Την βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσει μουσικά ο Dόra Attila.

---------------

Διάρκεια έκθεσης: 11.10.2018 - 29.10.2018
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Πλατεία Κατεχάκη και Ακτή Τομπάζη 31, Χανιά τ.κ. 73132
Τηλ. : 28210 34200, 28210 34210, 28210 26100 Fax: 2821034218
Email: info@keppedih-cam.gr Web Site: www.keppedih-cam.gr

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.