ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

"Εικόνες χωρις Ορίζοντα" | Ομαδική Εικαστική Έκθεση καλλιτεχνών στοTrii Art Hub

"Εικόνες χωρις Ορίζοντα"

Ομαδική Έκθεση Καλλιτεχνών στο Trii Art Hub
Eπιμέλεια έκθεσης : Μαρίνα Γκόντα, Ιστορικός Τέχνης,

Εγκαίνια Έκθεσης Tετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 - Ώρα 19:00
Διάρκεια Έκθεσης¨11-21 Νοεμβρίου 2018

Δ.Τύπου

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 7:00 η ώρα στο Trii Art Hub θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης, με θέμα : "Εικόνες χωρίς Ορίζοντα". Η έκθεση θα διαρκέσει ως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου Δευτέρα με Παρασκευή 12 - 20 ώρα και Σάββατο και Κυριακή 12 - 21.

Στην Έκθεση συμμετέχουν οι εξής εικαστικοί καλλιτέχνες :

Άννα Αντάρτη, Δέσποινα Ασλανιδου, Ζαχαρούλα Bongard, Aργυρη Βασιλάκου, Κωνσταντίνος ΒΕΡΟΥΤΗΣ, Φουλα Θαλασσινού, Ειρήνη Κάνα,Δέσποινα Καραντανη, Ιωάννα Καρδιακου,Αρετή Κλουτσινιωτη, Σπύρος Κοντούλης, Ιρινα Κουζμενκο,Μαρικιτα Μανωλοπουλου, Ευσταθία Μωραιτου, Χαρά Ματζουρανακη, Γιώργος Μαργελης, Ζωή Νικιτακη, Γιάννα Ξανθοπουλου, Ειρήνη ΠΑΓΩΝΗ, Πόπη Πανοπούλου, Σοφία Παπαδόπουλου, Γεωργία Παράσχη, Γιώργος Παρτσινεβελος, Νίκος Παύλου, Άννα Πηττα, Κατερίνα Ριμπατσιου, Δημήτρης Ριμπας,Hanna Schibel Γιάννης Τζομακας, Αστεριος Τορης, Νανσυ Φλοκα, Εfi Funk, Δημήτρης Φωτίου, Δημήτρης Ρεμμος.

Την επιμέλεια της έκθεσης εχει η Μαρίνα Γκόντα Ιστορικός Τεχνης η οποία μεταξύ των άλλων, γράφει για την έκθεση :

Η πολιτική διάσταση των Αφαιρετικων εργων της τέχνης εκφράζεται άλλοτε με την συμβολική χρηση σκοτεινών χρωμάτων; που δηλώνουν θλίψη, πόνο η καταπίεση και άλλοτε ζωηρών; που εκφράζουν Ψυχικό αναβρασμό και διέγερση συναισθημάτων. Εργα τα οποία δίνουν το δικαίωμα στην Εικαστική Τεχνη να συμπεριφέρεται χωρίς να εξηγεί, να είναι ακριβώς τόσο αφηρημένη, όσο τα γράμματα και οι ήχοι.
Η Τέχνη του ελάχιστου ή αλλιώς Μινιμαλισμος εκφράζεται από τους εικαστικούς, με την απόρριψη των περιττών στοιχείων, με συνύφανση ρεαλιστικών σκηνών, με γεωμετρικά σχήματα η με ανάπτυξη αρχιτεκτονικών δομημένων διαστάσεων. Εργα αυτόνομα που η απουσία θέματος από την οπτική πραγματικότητα ενισχύει την αυτοαναφορά τους σύμφωνα με τον Clement Greeberg.

Ο Trii Art Hub, είναι ένας χώρος που άνοιξε πέρυσι τις πύλες του, για πρώτη φορά στο ιστορικό κτίριο της Δράκου 9 στο Κουκάκι, . Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με abstract και minimal έργα, αφήνουν την δική τους πινελιά στον χώρο με τα κρυπτογραφημένα και συνειρμικά τους μηνύματα.

Αυτή, είναι η δεύτερη έκθεση στον ίδιο χώρο, με επιμέλεια της Ιστορικού της τέχνης Μαρίνα Γκοντα η οποία με τον αστείρευτο ζήλο και την γνώση της μας εντυπωσίασε στην προηγούμενη έκθεσή της με την πρωτοτυπία και την βαθιά ενσυναίσθηση του θέματος,  με σεβασμό στον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο.

Οι Συμμετέχοντες Εικαστικοί.....Και όπως γράφει η ιδια; με αυτά τα δύο κινήματα-ρεύματα που δημιουργούν σκέψη, προσεγγίζουν την ανθρώπινη εμπειρία, αποκαλύπτουν μη αντιληπτά με τις αισθήσεις στοιχεία, προκαλούν διαδικασία αυτογνωσίας, εμφορειται η Τέχνη η κατ'Αριστοτελη" ηδονη".

----

Πληροφορίες:
Trii Art Hub (Δράκου 9 στο Κουκάκι)
Διάρκεια Έκθεσης11-21 Νοεμβρίου 2018
Εγκαίνια Έκθεσης Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
Ώρα 19:00

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.