ΕΝΤΕΧΝΟ

Δαμιανός Πάντας, Ερωφίλη «Στα λόγια η ψυχή»


Μετά το ντεμπούτο άλμπουμ του, «Της ημέρας τα σκοτάδια», με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη, ο Δαμιανός Πάντας επιστρέφει με εννιά καινούργια τραγούδια για τη φωνή της Ερωφίλης με γενικό τίτλο «Στα λόγια η ψυχή».

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Αντώνης Παπακωνσταντινίδης, Ηλίας Μάστορης, Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου και ο Δαμιανός Πάντας.Την ενορχήστρωση και την τεχνική ευθύνη της ηχογράφησης είχε ο έμπειρος Κώστας Παρίσσης.

Πού κρύβεται η ψυχή; Τι μας σώνει τελικά και δε μένουμε μόνοι;

Ερωτήματα που προκύπτουν από την ακρόαση του νέου κύκλου τραγουδιών του συνθέτη Δαμιανού Πάντα, με τίτλο «Στα λόγια η ψυχή» με ερμηνεύτρια την Ερωφίλη.

Τραγούδια που τα χαρακτηρίζει η παρουσία δυνατών μελωδιών, ποικιλίας ρυθμών και ενορχηστρωτικών προσεγγίσεων καθώς και στίχους με έντονο νοηματικό πυρήνα που κάνουν την ακρόαση του άλμπουμ μια διαδρομή γεμάτη νέες εικόνες και διαφορετικά συναισθήματα. Χαρακτηριστικό δείγμα το τραγούδι «Το πιόνι», που αποτελεί το πρώτο single που ξεχώρισε.

Η Ερωφίλη δίνει την πιο ώριμη μέχρι σήμερα παρουσία της στην δισκογραφία, έντονη συναισθηματικά, τρυφερή αλλά και δωρική όταν πρέπει, στα απαιτητικά τραγούδια του Δαμιανού Πάντα. Με την φωνή της υπογραμμίζει κάθε μουσική φράση κι αναδεικνύει μοναδικά κάθε λέξη των τραγουδιών.

Φωνή που ξεχώρισε μέσα από προσεγμένες επιλογές ρεπερτορίου και συνεργασιών με σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές αλλά και από τη συμμετοχή της στο πετυχημένο σχήμα Τρίφωνο, μοιάζει να βρίσκει εδώ την ευκαιρία για να προβάλει κάθε ερμηνευτική αρετή που διαθέτει.

Το «Στα λόγια η ψυχή» είναι η μόλις δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά για τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα, που συνδυάζει έξοχα και αρμονικά, λαϊκά στοιχεία της ελληνικής μουσικής με σύγχρονες μουσικές φόρμες δημιουργώντας τον δικό του προσωπικό ήχο στον μουσικό του κόσμο. Μπαλάντες, βαλς, και ζεϊμπέκικα συνυπάρχουν στο album μαζί με ηλεκτρικές κιθάρες ακορντεόν και έγχορδα, φτιάχνοντας ένα γοητευτικό μουσικό σύνολο που κυριαρχεί η μελωδία.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι της Μαρίας ΚοσσυφίδουΠεριεχόμενο CD:

01.Το Πιόνι
02.Στα Λόγια
03.Γη Και Ουρανός
04.Οφειλή
05.Γρίφοι
06.Καιόμενη Βάτος
07.Έρημη Πόλη
08.Πυξίδα
09.Το Άπιαστο Αστέρι

***About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.