Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος

World Connection : Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου στην Αίθουσα Τέχνης ΤεχνοχώροςΗ αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται τη νέα εικαστική χρονιά 2019 – 2020 με την ατομική έκθεση εγκατάστασης της Νάντιας Σκορδοπούλου με  τίτλο “World Connection”, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00 στην αίθουσα My art box by technohoros και θα διαρκέσει μέχρι και τη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. 

Ενημερωτικό Δ.Τύπου


Η έκθεση βασίζεται στην in situ εγκατάσταση “World Connection” της Νάντιας Σκορδοπούλου και πρόκειται για ένα project των Αλυκών Μεσολογγίου. Η καλλιτέχνης δουλεύει απευθείας στο βιομηχανικό τοπίο των Αλυκών και την αντανάκλασή του στο φυσικό περιβάλλον. Χρησιμοποιεί το φως και το αλάτι ως πηγή έμπνευσης και πρώτη ύλη. Δημιουργεί έτσι μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με τη μέθοδο της χαρτογραφημένης προβολής (projection mapping) και μεταμορφώνει προσωρινά το τοπίο σε μία «ουτοπία», συνδέοντας την ανθρώπινη δραστηριότητα συγκέντρωσης του αλατιού, με το βιομηχανικό περιβάλλον και τη φύση.

Η έκθεση περιλαμβάνει την ομότιτλη βιντεοεγκατάσταση, η οποία αποτελείται από ένα μικρού μήκους βίντεο της καλλιτέχνιδας, στο οποίο ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Καχριμάνης συμπληρώνει το ηχοτοπίο με τη λήψη, την αποτύπωση και τον συνδυασμό μοτίβων και ήχων από το φυσικό ακουστικό περιβάλλον των Αλυκών. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της καλλιτέχνιδος στην περιοχή των Αλυκών με ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες τυπωμένες σε μέταλλο, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της in situ εγκατάστασης.   

Μία παγκόσμια σύνδεση λοιπόν, μέσω της θάλασσας και του αλατιού, μια ένωση του κόσμου μέσα στη νέα γεωλογική εποχή που διανύουμε, την Ανθρωπόκαινο, όπου οι άνθρωποι ασκούν ολοένα και καθοριστικότερη επίδραση πάνω στη Γη. Το θαλασσινό νερό ως μήτρα της ζωής και το αλάτι ως σύμβολο της αφθαρσίας και συνδετικό στοιχείο όλου του κόσμου, έρχονται με ένα αισιόδοξο μήνυμα να μας ενώσουν και να αφυπνίσουν την περιβαλλοντική μας συνείδηση, πριν το «ἅλας μωρανθῇ… 

Η Νάντια Σκορδοπούλου γεννήθηκε το 1984 στο Αγρίνιο. Είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με κατεύθυνση την Ζωγραφική και εξειδίκευση στη Σκηνογραφία. Παράλληλα, μέσω της σχολής, ολοκλήρωσε έναν διετή κύκλο μαθημάτων με τίτλο Τέχνη και Ψυχανάλυση, ενώ συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Σχεδιασμός Φωτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα, ασχολείται περισσότερα από δέκα χρόνια επαγγελματικά με τη Φωτογραφία, ενώ συμμετείχε στο πρόγραμμα “Catalysts: Artist Creating with Sound, Video and Time” που διοργάνωσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, ΜοΜa.    

Έχει παρουσιάσει έργα της σε δύο ατομικές εκθέσεις και σε πολλές διεθνείς εκθέσεις στην Ευρώπη (Ελλάδα, Φινλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) και την Αμερική (Λος Αντζελες, Ρότσεστερ Νέας Υόρκης, Puerto Rico). Αυτή είναι η τρίτη της ατομική έκθεση.

http://technohoros.org/

Συνεργάτες
Βερονίκη Κορακίδου
Ηχοτοπίο Αντρέας Καχριμάνης
3D mapping Ευάγγελος Τσαμούρης 
Φωτογραφία – Video  Κωνσταντίνος Ρίζος
Μοντάζ Γιώργος Κοιμήσης

Χορηγοί επικοινωνίας: Art22, Global View & Arts & Antiques CCR
Χορηγός εγκαινίων: Κτήμα Μουσών , Τρικαλινός Bottarga
Χορηγοί έκθεσης: Erma First, Αλάτι Δαδακαρίδη, Photolab, Stalix, 3dmapping.gr

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.