ΥΓΕΙΑ

Αιτίες της έλλειψης αφοσίωσης στο χώρο εργασίας
Κατανόηση το γιατί υπάρχει κρίση στο χώρο εργασίας

Η Elaine Dundon ιδρυτής του Global Inaning Institute και συγγραφέας τριών bestselling βιβλίων για το νόημα και την καινοτομία, σε άρθρο της στο psychologytoday, αναφέρει ότι συχνά διαχωρίζουμε την επαγγελματική μας ζωή από την προσωπική  , αλλά στην πραγματικότητα και οι δύο είναι αλληλένδετες.

Η δουλειά μας συχνά υπαγορεύει το πως ζούμε, πόσο ταξιδεύουμε και πόσα χρήματα κερδίζουμε Συχνά, φέρνουμε τη σύγκρουση που έχουμε βιώσει στην εργασία μας στην προσωπική μας ζωή και αντίστροφα.


 Όταν εξετάζουμε το χρονικό διάστημα που αφιερώνουμε "στην εργασία" όταν έχουμε μια εταιρεία, οδηγούμε ένα λεωφορείο, καθαρίζουμε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή βοηθούμε τους άρρωστους και τους άστεγους, η δουλειά μας αντανακλά την παρουσία ή την απουσία σημασίας στη ζωή μας.

Συχνά έχουμε συναντήσει πολλούς ανθρώπους που λένε ότι αισθάνονται κάτι που λείπει: τονίζουν την εργασία τους, δεν γνωρίζουν πώς ταιριάζουν με τον γενικό σκοπό του ομίλου ή του οργανισμού, ενοχλημένοι από την έλλειψη συμπάθειας και εμπιστοσύνης των συναδέλφων τους και, γενικά, αισθάνονται αποσυνδεμένοι και ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως στο χώρο τους.

Σύμφωνα απο τις συνεντεύξεις και την εμπειρία του Global Signature Institute:

Ορισμένοι  άνθρωποι μπορεί να μην ξέρουν τι θέλουν στη ζωή, έτσι ώστε όταν αποκτήσουν τις τρέχουσες θέσεις εργασίας δεν ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε στο έργο στους συναδέλφους τους ή στο οργανωτικό κομμάτι της δουλειάς τους.

Επίσης μπορεί να υποφέρουν από την εξάντληση που αντιμετωπίζουν με ζητήματα στην προσωπική τους ζωή, όπως το αυξανόμενο κόστος στη ζωή τους οι υπερβολικές απαιτήσεις της φροντίδας των παιδιών ή της φροντίδας για τους πρεσβυτέρους, ή διάφορα θέματα υγείας, αφήνοντάς τους με λίγη ενέργεια για  να αφιερώσουν και να ασχοληθούν με το ρόλο τους στην εργασία. 

Οι νεότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τη δική τους έλλειψη νοήματος στο χώρο εργασίας, συχνά επιδεινώνεται από το χάσμα μεταξύ των προσδοκιών τους και της πραγματικότητας που βιώνουν. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετάβασης από το σχολείο στο χώρο εργασίας και είναι συγκλονισμένοι από τις απαιτήσεις που τους τίθενται. Η εργασία  για οκτώ ώρες είναι δύσκολη για ορισμένους που έχουν περιορισμένη προσοχή, δεδομένης της ανατροφής τους σε υψηλά ερεθίσματα, περιβάλλοντα με γρήγορο ρυθμό.

Οι νέοι του σήμερα προσελκύονται από πιο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας που παρέχουν την ελευθερία να ολοκληρώσουν το έργο με τον τρόπο που βρίσκουν πιο ελκυστική. Μερικοί αποφεύγουν την παραδοσιακή ιεραρχία που βρίσκεται σε πολλές εταιρίες. Δεν θέλουν να δουλέψουν σύμφωνα με τους κανόνες "διοίκησης και ελέγχου" που αισθάνονται ότι τους καταπνίγουν και οδηγούν στην απώλεια του ατομικισμού. Οι νεότεροι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης ότι θέλουν περισσότερη πρόσβαση στην ηγεσία τους και απογοητεύονται όταν αυτοί δεν ζητούν ούτε ακούν τις ιδέες τους.


 Οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι παραπονιούνται  για  έλλειψη σεβασμού που αισθάνονται από τους άλλους, αν δεν είναι τεχνολογικά ικανοί.. Αισθάνονται ότι δεν ανήκουν στους χώρους εργασίας που προσανατολίζονται στη νεολαία και χάνουν τη αυτοπεποίθησή τους.

Πολλοί εργαζόμενοι, τόσο νέοι όσο και ηλικιωμένοι, θεωρούν ότι η δουλειά τους δεν έχει νόημα, δεν έχει σκοπό. και  ότι υπάρχει υπερβολική εστίαση στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας και όχι στην «ανθρώπινη πλευρά της εργασίας». Πολλοί είναι κουρασμένοι από τα παιχνίδια, τη σύγκρουση και τη γραφειοκρατία.


Υπάρχει επίσης η ποιό σημαντική απώλεια νοήματος, καθώς η σχέση μεταξύ των ανωτάτων στελεχών και του εργαζόμενου γίνεται πιο προληπτική. Οι οργανισμοί, με στόχο τη μείωση των γενικών εξόδων και την αύξηση της ευελιξίας, μειώνουν τον αριθμό των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και μετατοπίζουν την εργασία σε θέσεις μερικής απασχόλησης ή συμβάσεις εργασίας, αναθέτουν θέσεις εργασίας ή απλώς εκτοπίζουν εργαζομένους και κάνουν περισσότερα με λιγότερα. 

Οι εργαζόμενοι, ως απάντηση, έχουν λιγότερη πίστη σε έναν οργανισμό η μια εταιρία  επιλέγοντας να επικεντρωθούν σε βραχυπρόθεσμες δεσμεύσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουν.

Εάν μια εταιρία είναι λιγότερο αφοσιωμένη στους εργαζόμενους, τότε οι εργαζόμενοι θα είναι λιγότερο αφοσιωμένοι σε αυτήν .Αυτή είναι και η κύρια αιτία σύμφωνα με όσα προαναφέραμε για όσους φυσικά  εργάζονται.

Να συμπληρώσουμε εμείς ότι το να ασκείται κριτική στη συμπεριφορά της ηγεσίας  είτε ειναι εταιρία η οργανισμός του Δημοσίου είναι επήρεια όλων αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω γι αυτό και δικαιολογημένα κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι και επιχειρούν να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν και τους αξίζουν.
About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.