ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Eros & Thanatos, Real Estate | Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης
Eros & Thanatos, Real Estate: μία έκθεση σύγχρονης τέχνης και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσιάζει site specific εγκαταστάσεις από Ισπανούς και Έλληνες καλλιτέχνες. Διερευνά τη δυαδικότητα των εννοιών Έρωτας και Θάνατος και τον πλούτο των αισθήσεων που ενυπάρχουν στους μεταιχμιακούς χώρους, όπως αυτός αντιτίθεται με τους περισπασμούς ενός παγκοσμιοποιημένου κόσμου. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να υπερβεί τη δυαδικότητά τους, ενώ παράλληλα θίγει αέναα ζητήματα ταυτότητας σε Ισπανία και Ελλάδα.

Ως αφετηρία στάθηκε ο ρομαντικός ποιητής José Cadalso και η τραγική του πράξη να ξεθάψει το σώμα της αγαπημένης του Maria Ignacia Ibáñez μόνο για να το δει νεκρό άλλη μια φορά. Σε αυτή οι έννοιες του Έρωτα και του Θανάτου συμβολίζουν αντίστοιχα την καλλιτεχνική κίνηση αλλά και τα ερείπια των μεσογειακών πόλεων.

Η έκθεση συλλαμβάνεται ως μία πλασματική μεσιτική εταιρεία, με έμβλημα την παπαρούνα, καθώς αυτή είναι σύμβολο επιθυμίας αλλά και μέθης. Ως πρώτο της εγχείρημα η Eros & Thanatos επανενεργοποιεί το παλιό σπίτι των Ιωάννα και Τόνυ Σπιτέρη στην Κυψέλη. Για ένα διάστημα τριών εβδομάδων θα συνδεθεί με την πολύμορφη κοινότητα της γειτονιάς με στόχο να διερευνήσει τις κοινωνικό-μαγικές επιδράσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς διαβλέπει στην τέχνη τη δυνατότητα να μεταμορφώνει, θαυματουργικά, νεκρά απομεινάρια σε ερωτικά αντικείμενα.

Καλλιτέχνες:
Μάρω Μιχαλακάκου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλης Παπαγεωργίου, Leonor Serrano Rivas, Marina Vargas και Mateo Revillo

Επιμέλεια: Inés Muñozcano
Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00

Atelier Κυκλάδων 8, Κυψέλη, Αθήνα

30.01.2020 - 13.02.2020
Τρ, Τε, Πα: 16:00 - 20:30, Πε, Σα: 12:00 - 20:30
ΕισοδοΣ ελευθερη

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.