ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το σύνδρομο Sleeping Beauty (Kleine-Levin)


Το σύνδρομο Sleeping Beauty, γνωστό επιστημονικά και ως σύνδρομο Kleine-Levin, είναι μια πολύ σπάνια νευρολογική ασθένεια άγνωστης προέλευσης, η οποία εκδηλώνεται μέσω επαναλαμβανόμενων επεισοδίων παρατεταμένου ύπνου με συνακόλουθες γνωστικές διαταραχές.

Ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκδήλωσης του Sleeping Beauty Syndrome που ;ήρθε στο φώς της δημοσιότητας ήτα ο 17χρόνων Sharik Tovar ο οποίος αναφέρεται να κοιμάται για δύο περίπου συνεχείς μήνες και να μην αναγνωρίζει ακόμη το πρόσωπο της μητέρας μόλις ξύπνησε.

Το επεισόδιο έχει αναφερθεί πρόσφατα από την Livescience. Η νεαρή ηλικία του θύματος του Sleeping Beauty Syndrome δεν προκαλεί έκπληξη, στην πραγματικότητα η σπάνια νευρολογική ασθένεια επηρεάζει κυρίως τους εφήβους, με μέσο όρο ένα άτομο που πλήττεται κάθε 500.000. Συμπεριλαμβάνονται 2/3 άνδρες και 2/3 γυναίκες.

Πολύ συχνά, πάνω από το 70% των περιπτώσεων, στην αρχή του πρώτου επεισοδίου του Sleeping Beauty Syndrome, υπάρχει μια μόλυνση και συνήθως τα επεισόδια στα οποία ακολουθούν είναι κυκλικά με μέση διάρκεια 10 ημέρες που επαναλαμβάνονται κάθε 3 ή 4 μήνες. 

Τα συμπτώματα του Sleeping Beauty Syndrome περιλαμβάνουν την υπερυπνία (μεταξύ 15 και 21 ωρών ύπνου την ημέρα), τις γνωστικές διαταραχές (απάθεια, σύγχυση, βραδύτητα, αμνησία) με αισθήματα μη πραγματικότητας και αλλοιωμένης αντίληψης

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.