ΒΙΒΛΙΟ

Henry David Thoreau: Γράμματα ενός υπερβατιστή

Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ και στη σειρά microMEGA κυκλοφορεί στα ελληνικά, με εισαγωγή και σημειώσεις, η συλλογή δεκαοχτώ επιστολών του Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ προς τον Χάρρισον Γκ. Ο. Μπλέικ με τίτλο Γράμματα ενός υπερβατιστή, σε μετάφραση Ελένης Αγγέλου και επιμέλεια Κώστα Αντωνίου.

Οι διαλεγμένες –με αποκλειστικό κριτήριο το φιλοσοφικό και λογοτεχνικό τους ενδιαφέρον– επιστολές του συγγραφέα δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει μιαν άλλη πλευρά του Θορώ, περισσότερο προσωπική και οικεία, μέσα από υπαρξιακές ενατενίσεις και σκέψεις καθ’ όλα πηγαίες, όπως απευθύνονται σε έναν νεαρό θαυμαστή και φίλο του.

Το περιεχόμενο των εν λόγω επιστολών συνιστά το απόσταγμα σοφίας και εμπειρίας του αληθινού λογοτέχνη, που βρίσκει την αξία της ζωής στη φύση και τον άνθρωπο και, κατά τον ίδιο τον Μπλέικ, αποτελεί ιδανική μαρτυρία των πιο υψηλών και πολύτιμων πραγμάτων της ζωής.

Έτσι ο αναγνώστης, μέσ’ από αυτή την επικοινωνία συγγραφέα-«μαθητή», έχει την ευκαιρία ακολουθώντας τον σαγηνευτικό ειρμό της σκέψης του Θορώ να γίνει συναποδέκτης της πιο γόνιμης φιλοσοφίας, μιας φιλοσοφίας ζωής για τον ίδιο του τον εαυτό και τη σχέση του με τους άλλους.

Πληροφορίες έκδοσης: 
Εκδόσεις Ροές
Σελ.: 144, Τιμή: 8 € 
ISBN: 978-960-283-497-8 
Εισαγωγή – μετάφραση – σημειώσεις: Ελένη Αγγέλου 
Επιμέλεια – σημειώσεις: Κώστας Αντωνίου

About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.