ΜΟΥΣΙΚΗ

Χάρις Αλεξίου «Τα τραγούδια της ξενιτιάς». | Νέο Άλμπουμ !


Η ιστορία ξεκινάει 33 χρόνια πριν, όταν η Χάρις Αλεξίου ηχογράφησε ένα τραγούδι της ξενιτιάς με αφορμή ένα αφιέρωμα του BBC. Από εκείνο το αφιέρωμα γεννήθηκε η ιδέα για ένα ολόκληρο album με αυτό ακριβώς το θέμα. «Τα τραγούδια της ξενιτιάς». Επιλέχθηκαν τα τραγούδια, ηχογραφήθηκαν και αυτό θα ήταν ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει το 1987.

Εκείνη την εποχή όμως, η Χάρις Αλεξίου δούλευε, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε τρεις δίσκους. Στα τέλη του 1986 κυκλοφόρησε το «Η αγάπη είναι ζάλη» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, την άνοιξη του 1987 αποτυπώθηκε σε δίσκο η συνεργασία με τον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια» και λίγο πριν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησε ο δίσκος «Στη λεωφόρο της αγάπης» του Μάριου Τόκα σε στίχους Ανδρέα Νεοφυτίδη, με τη συμμετοχή της σε τρία τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και το «Εξαρτάται» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

«Τα τραγούδια της ξενιτιάς» λοιπόν έμειναν στο συρτάρι. Και έμειναν εκεί τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι σήμερα. Κι ήρθε το 2020, που, λόγω συνθηκών, όλοι αρχίσαμε να σκαλίζουμε τα συρτάρια μας, τους δίσκους μας και τις αναμνήσεις μας. Κάπως έτσι συνέβη και με αυτό το άλμπουμ. Όπως μοιράστηκε και μοιράζεται αυτόν τον καιρό τις φωτογραφίες της και τις αναμνήσεις της η Χάρις Αλεξίου στα social media, ανοίγοντας τα συρτάρια της, έπεσε πάνω σε αυτές τις ηχογραφήσεις.

Ένας ολόκληρος δίσκος (γιατί στην πραγματικότητα αυτός είναι ένας δίσκος βινυλίου που απλά θα προσαρμοστεί στη νέα εποχή) ήταν εκεί και περίμενε. Ήρθε λοιπόν η ώρα «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» να κάνουν το ταξίδι τους.

Δέκα τραγούδια του Θόδωρου Δερβενιώτη και του Κώστα Βίρβου, του Στέλιου Καζαντζίδη και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Παναγιώτη Τούντα, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίκη Θεοδωράκη και του Δημήτρη Χριστοδούλου, του Μάνου Λοΐζου και του Φώντα Λάδη, του Γιάννη Κυριαζή και του Δημήτρη Ρουμελιώτη, του Γεράσιμου Κλουβάτου και του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, του Νάκη Πετρίδη, του Γιάννη Βασιλόπουλου και του Βαγγέλη Ατραΐδη και το Παραδοσιακό «Τζιβαέρι», κυκλοφορούν σε cd για πρώτη φορά, τριάντα τρία χρόνια μετά την ηχογράφησή τους.

Το άλμπουμ «Τα τραγούδια της ξενιτιάς».  κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 27 Απριλίου και είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από την MINOS EMI / UNIVERSAL, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε όλα τα καταστήματα πώλησης μουσικής.

Περιεχόμενο cd:

01.Τζιβαέρι
02. Μας Χώρισαν Οι Θάλασσες
03. Βράχο Βράχο Τον Καημό Μου
04. Μετανάστες
05. Σαν Απόκληρος Γυρίζω
06. Το Ψωμί Της Ξενητιάς
07. Απ’ Την Πατρίδα Μακριά
08. Η Πουλημένη Στην Ξενητιά
09. Στις Φάμπρικες Της Γερμανίας
10. Φεύγω Με Πίκρα Στα Ξένα

***About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.