Αίθουσα Τέχνης «έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

Ομαδική Έκθεση CLOCKWISE στην αίθουσα τέχνης Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου

Ομαδική Έκυεση CLOCKWISE

 Aίθουσα τέχνης Έκφραση «Γιάννα Γραμματοπούλου

3 - 31 Οκτωβρίου 2020


Η αίθουσα τέχνης ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Clockwise».

Η ομαδική έκθεση των συνεργατών της αίθουσας τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου οργανώθηκε με αφορμή τη μεταφορά της Art Athina 2020 σε ψηφιακό περιβάλλον και την παράλληλη παρουσίαση του Art Athina Walk, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γκαλερί θα μπορούν να παρουσιάζουν στους φυσικούς χώρους τους, τα έργα που έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν στο Art Athina Virtual 2020.

Στην καθημερινή μας εμπειρία, βιώνουμε και αλληλεπιδρούμε με μια ποικιλία αντικειμένων, εικόνων και διαφόρων χωρικών διαμορφώσεων, δύο ή τριών διαστάσεων. Χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα της εμπειρίας μας είναι η ευαισθησία στον προσανατολισμό, παρόλο που δεν το γνωρίζουμε αυτό στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Έτσι, οι διανοητικές αναπαραστάσεις των ανθρώπων, όπως και το πρώτο επίπεδο συμπεριφοράς, χαρακτηρίζονται από μια μεροληψία προσανατολισμού, που είναι τελικά clockwise. Clockwise, γιατί είναι η κίνηση σε δύο διαστάσεις στην οποία εμπίπτει η πλειονότητα των ανθρώπων, που δείχνουν μια προτίμηση σε ερεθίσματα και αντικείμενα διατεταγμένα κατά αυτή τη φορά και τα οποία μπορούν να καθοδηγήσουν την αισθητοκινητική ολοκλήρωση και δράση τους.

Η παράλληλη παρουσίαση του ψηφιακού περιπτέρου σε φυσικό χώρο, ενισχύει και ενθαρρύνει το νέο εγχείρημα της Art Athina.

Συμμετέχουν: Οδυσσέας Γλύκας, Κορνήλιος Γραμμένος, Θόδωρος Δασκαλάκης, Τζουλιάνο Καγκλής, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Σπύρος Κουρσάρης, Μιχάλης Μανουσάκης, Κώστας Τσώλης.


About Art24News.gr

Ιστότοπος για τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις Τέχνες. Καθημερινή ενημέρωση για Εκθέσεις Ζωγραφικής,Εκδηλώσεις,Παρουσιάσεις Βιβλίων ,Συναυλίες,Θέατρο,Μουσική και Κινηματογράφο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου
ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Από το Blogger.